Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Dr.Nuijensstraat 68 1617 KD Westwoud

Verkocht

€ 1.195.000,- k.k.

In het stolpenrijke lint van het landelijk gelegen dorp Westwoud mogen wij u een bijzonder object aanbieden.
Niet zomaar een object; een uiterst energiezuinig object mét mogelijkheden te over!

U treft hier een prachtige, karaktervolle en moderne boerderij waarbij een aantal authentieke details behouden zijn gebleven. De rieten kap van boerderij is kenmerkend voor de boerderijen in de omgeving. Bij deze boerderij is de rieten kap geheel vernieuwd en is van binnenuit geïsoleerd. De boerderij beschikt over een energielabel A en de mogelijkheid om geheel aardgas vrij te verwarmen.

Mogelijkheden te over:
Het geheel beschikt over alle voorzieningen voor de paardenliefhebber, met recht een echt “paardenspul”. Zo heeft u de beschikking over een buitenrijbaan, Corton paardenstallen en een weide.
Daarnaast is het geheel tevens zeer geschikt voor dubbele bewoning, in het stenen bijgebouw zijn thans alle woonvoorzieningen aanwezig. En ook beschikt u over een appartement op de begane grond van de woonboerderij. Een mantelzorgwoning of een B & B zou hier goed voorbeeld van zijn. Maar ook kunt u hier wonen uitstekend combineren met bedrijvigheid. U heeft hiervoor de beschikking over ruime opstallen.

De boerderij:
Deze boerderij komt van origine uit 1853 en kent een hoop authentieke details. Wanneer u de boerderij binnen stapt zult u direct ervaren dat de boerderij geheel fraai is verbouwd en aangepast aan de invloeden van nu. Werkelijk een prachtig geheel met veel licht en ruimte en luxe afgewerkt. Zo is de beneden verdieping door de grote raampartijen voorzien van veel natuurlijke lichtinval.

Van oudsher werd er in de boerderij voornamelijk gewoon op de begane grond, maar door de verbouwing is alle ruimte in deze boerderij volwaardig benut waardoor u thans de beschikking heeft over 3 volwaardige woonlagen. Daarnaast beschikt u aan de voorzijde over een appartement. Op de begane grond treffen we een gigantische leefkeuken met een sfeervolle woonkamer, de inpandige berging, een tussenhal met badkamer, toilet en kantoor. Via de vide bereiken we de 1e verdieping. Op de 1e verdieping treffen we ruime, lichte kamers, een luxe badkamer van alle gemakken voorzien. De lichtstraat op de 1e verdieping is een echt een verrijking van het geheel, een favoriet plekje in de boerderij! Vanuit hier heeft u uitzicht over de bijna 4.000 m² eigen grond. Op de 2e verdieping is er nog een gigantische ruime speelkamer aanwezig.

Op een uiterst charmante plek, in de topgevel van de boerderij, is de hoofdslaapkamer aanwezig. Deze hoofdslaapkamer heeft de beschikking over een eigen, ruime en lichte badkamer. Deze is voorzien van een inloopdouche, een breed wastafelmeubel en een toilet.

Het appartement:
Beneden in de woonboerderij treft u een riant appartement. Het appartement heeft een eigen entree aan de voorzijde van de woning. Het betreft hier een volwaardige 2 kamerwoning, welke is afgewerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen. Ook hier treft u een luxe en modern afgewerkte keuken en badkamer. De badkamer is voorzien van een douchegelegenheid, een extra breed wastafelmeubel en een toilet.

De opstallen:
In het stenen bijgebouw zijn thans alle woonvoorzieningen aanwezig, hierdoor kunt gebruiken als bijvoorbeeld mantelzorg woning of voor bedrijvigheid aan huis. U treft hier een open keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. De schuur achter het stenen bijgebouw is voorzien van een autobrug en Corton paardenboxen. De paarden hebben vanuit de stal een fijne uitloop naar de goed gedraineerde paardenbak.

Paardenvoorzieningen:
Voor de paardenliefhebber zijn alle voorzieningen aanwezig. U heeft de beschikking over een paardenboxen, een goed gedraineerde paardenbak en een weidegang.

Energiezuinig:
Een woonboerderij met energieklasse A! De boerderij biedt u de mogelijkheid om geheel aardgas vrij te verwarmen. U heeft hier de beschikking over een warmtepomp, een palletkachel, vloerverwarming en het bijgebouw is voorzien van een 50-tal zonnepanelen.

Een echt droomobject met tal van mogelijkheden!

  • 420 m2
  • 3.701 m2
  • 8

Kenmerken Dr.Nuijensstraat 68

Overdracht

Vraagprijs€ 1.195.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte3.701 m2
Woonoppervlakte420 m2
Inhoud1.430 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1853
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers8
Aantal badkamers4

Maandlasten

Ligging Dr.Nuijensstraat 68

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

19.384

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

26%

20% NL

32%

20% NL

42%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod