Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Volgerweg 86b 1461 CB Zuidoostbeemster

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.195.000,- k.k.

Voor dit bijzondere object zijn vele benamingen in omloop, de een noemt het een stolpbungalow of het Gerssen-huis, wij in de Beemster noemen het de Piramide woning. Een unieke woning, een architectonisch object op een top locatie in het zeer gewilde Zuidoostbeemster.
Het Gerssen-huis is een strikt mathematisch ontwerp gebaseerd op een halve kubus. De structuur ontstaat door een kubus in twee gelijke delen te delen door een vlak loodrecht op een inwendige diagonaal. Het grondvlak van het huis is een regelmatige zeshoek. De woning heeft drie gelijke dakvlakken tot het maaiveld en drie gelijkvormige driehoekige glazen puien.

Via de elektrische poort krijgt u toegang tot een ruime voortuin met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.
De woning is zeer licht met vele verrassende zichtlijnen. Het huis is door de architect ontworpen als levensloop woning en biedt daarvoor een ruime slaapkamer met badkamer op de begane grond. Op de verdieping nog eens twee ruime slaapkamers en een volledig modern ingerichte badkamer.
De woning dateert uit 1982, is onlangs volledig gerestaureerd en van alle nieuwe en moderne gemakken voorzien.
Achter de woning is een second home geplaatst, eveneens van alle gemakken voorzien en grenzend aan een groot terras met buitenkeuken en jacuzzi. Geschikt voor B&B of kantoor aan huis.
In de diepe achtertuin van 40 meter is een deel van de traditionele fruitboomgaard bewaard gebleven. Heerlijk beschut en vanwege zijn diepte rondom zon, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Achterin de tuin staat nog een tuinhuis met overkapping.

De Zuidoostbeemster is een van de vier districten waaruit de Beemster Polder bestaat. In 1612 viel De Beemster droog en kon de inrichting van de polder beginnen. Er werden wegen aangelegd, wegsloten en kavelsloten gegraven en boerderijen gebouwd. Dat alles gebeurde volgens een ordelijk en strak geometrisch patroon. Aan deze rationele verkaveling en inrichting heeft De Beemster zijn roem te danken. Droogmakerij de Beemster is sinds 1999 werelderfgoed. Ook de ligging van Purmerend op loopafstand en de bereikbaarheid van Amsterdam op minder dan 20 kilometer met OV, auto of zelfs per fiets zijn pluspunten.

Via de uitgebreide foto reportage krijgt u een goed beeld van de indeling en de ligging van het object.

Wilt u uw eigen indruk opdoen, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een bezichtiging waarbij één van de makelaars van Tromp Garantiemakelaars u uitgebreid zal rondleiden door dit unieke object.

  • 160 m2
  • 1.305 m2
  • 3

Kenmerken Volgerweg 86b

Overdracht

Vraagprijs€ 1.195.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.305 m2
Woonoppervlakte160 m2
Inhoud495 m3

Bouw

SoortVilla
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1982
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Volgerweg 86b

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

9.205

Vergelijkbaar woningaanbod