Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Jan Glijnisweg 27A 1703 RJ Heerhugowaard

Onder bod

€ 995.000,- k.k.

Wat hebben “de stad van de zon”, een molenbiotoop, een landschapsstudie, schuurwoningen en Rijksmonumenten én ruim 1 hectare eigen grond met elkaar te maken?

Bovenstaande termen krijgen allemaal een plek op de bijzondere locatie aan de Jan Glijnisweg 27A te Heerhugowaard, vroeger De Buijtertocht, in het zuidwestelijk deel van de oorspronkelijke Waardpolder. Wat ontbreekt in de bovenstaande opsomming, maar wel bijzonder prominent is in dit verhaal, dat zijn mogelijkheden. Bekijk hiertoe ook onze gepresenteerde woningvideo, waarin het tipje van de sluier gelicht wordt!

De Rijksmonumentale stolpboerderij met dubbel vierkant, boomgaard en hekpijlers kent een oudere oorsprong, maar is in de 19e eeuw aangepast om het huidige uiterlijk te verschaffen. Hoewel de dubbele entree ook dubbele bewoning suggereert huist de woonboerderij thans één wooneenheid; maar er is eveneens onderzoek gedaan naar meerdere wooneenheden.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het splitsen van de boerderij in twee of meer wooneenheden en het realiseren van een aantal schuurwoningen. Door zijn bijzondere ligging, landelijk en in de bewoonde wereld, bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een uitgang te creëren naar de naast gelegen (jonge) woonwijk.

Meerdere levens, meerdere generaties op een waanzinnig erf en bij een stolpboerderij die zo’n tweede leven verdient. De charmante riet-gedekte kap, het vergrote gebint met vierkantspalen uit diverse periodes en de lieve “kabouter”entree maken de boerderij als geen ander.

Met name door zijn ligging nabij voormalige molenbiotopen, is deze boerderij uniek. In plaats van een rooilijn aan de weg, waan je jezelf in een eigen paradijs, doordat de boerderij middenin de kavel is gesitueerd. Dat maakt het geheel ook bijzonder rustig. Bovendien is er grenzend aan het erf een charmante weide aanwezig, waar niet gebouwd kan worden, waar hobbymatig dieren worden gehouden. Zo tref je het fraaie “plattelandse” uitzicht, zonder het werk!

Voor alle mogelijkheden en bijzonderheden krijgen wij niet genoeg tekens geboden, wij nodigen jullie daarom ook van harte uit voor een bezichtiging om dit bijzondere “spul” te komen ervaren.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument;
– De afgebeelde artist impressions zijn ter visualisering van een eventuele herontwikkeling. Aan deze impressies kunnen geen rechten worden ontleent;
– Niet zelfbewoningsclausule, alsmede as-is where-is clausule is van toepassing;
– De genoemde afmetingen zijn indicatief, aan deze afmetingen kunnen geen rechten worden ontleent;
– Het verkochte deel van het perceel dient nog definitief worden ingemeten, de daadwerkelijke oppervlakte kan derhalve (iets) afwijken;

  • 327 m2
  • 10.973 m2
  • 2

Kenmerken Jan Glijnisweg 27A

Overdracht

Vraagprijs€ 995.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte10.973 m2
Woonoppervlakte327 m2
Inhoud1.650 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1832
Dak typeSchilddak

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Jan Glijnisweg 27A

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

54.950

Vergelijkbaar woningaanbod