Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Westeinde 107-109 1636 VD Schermerhorn

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.600.000,- k.k.

Een fantastische buitenkans! Een plek waar liefde is opgebloeid, waardoor wij deze prachtige locatie (onder andere geschikt voor dubbele bewoning) mogen aanbieden. Een combinatie waarin de losse bestandsdelen al subliem zijn, maar waarbij het geheel fenomenaal is! Wat de ene woning niet heeft, voorziet de andere woning daar weer in. Beide op een fantastische locatie aan doorgaand vaarwater!

(107):

Exclusiviteit is en blijft één van de grootste hulpmiddelen bij verkoop en wij kunnen in dit geval stellen dat we een woning mogen aanbieden, zoals je nog nooit hebt gezien. Een woning waarbij alles hand- en op maat gemaakt is en door de huidige eigenaar is getransformeerd tot een unieke woondroom.

Aan een woning is alles te doen (en in dit geval ook gedaan), maar de locatie is een macrofactor waar, behalve verhuizen, we geen invloed op uit kunnen oefenen. Dat een woning van dit kaliber ook nog eens op een idyllische locatie in Noord-Holland ligt is een ware uitkomst.

De woning is gesitueerd op een perceel van 480 vierkante meter, beschikt over besloten tuinen en een fraaie open plek aan doorgaand vaarwater en prachtige zichtlijnen naar de polder en haar molens.

De originele woning dateert uit omstreeks 1882 en is hoewel geheel in historiserende stijl verbouwd verre van origineel gebleven. Het voormalige, simpele arbeiderswoninkje is grondig uitgebreid en samengevoegd met de nu inpandige garage en in de periode tussen 2013 en 2019 geheel gerenoveerd. Duurzaamheid staat bij deze vrijstaande woning hoog in het vaandel; er is ongelofelijk goed geïsoleerd, alle vloeren zijn voorzien van vloerverwarming, er zijn zonnepanelen aanwezig en er is een klimaatsysteem in de woning aangebracht. Daarnaast beschikt de woning over een alarmsysteem met gekoppelde rookmelders. 

Van de grote keuken onder andere voorzien van een Boretti gasfornuis, tot de woonkamer met waanzinnige vide, de bijzonder speelse indeling, de indrukwekkende garage, de super luxe badkamer met sunshower (infrarood en zonnebank), ligbad en smart mirrow (spiegel en tevens monitor waar je alles op kunt streamen), de hoofdslaapkamer van loft-formaat v.v. een eigen (2e) badkamer v.v. inloopdouche, toilet en sauna, alles is uniek.

(109):

Als jij op zoek bent naar een oerdegelijk, plat gezegd, kast van een huis op een fenomenale locatie, dan ben je bij Westeinde 109 in Schermerhorn aan het juiste adres! Gebouwd in 1990 in een landelijke stijl die perfect past binnen het charmante lint van het Westeinde én in sublieme staat van onderhoud verkeert!

Hoewel jong van leeftijd is de woning recentelijk goed verbouwd, waarbij de ruimte op de eerste etage is geoptimaliseerd en je daardoor drie ruime slaapkamers en de badkamer treft. Er is een fraai kantoor op de parterre gerealiseerd, die middels de wasruimte inpandig bereikbaar is. Daarbij is de keuken waanzinnig verbouwd, waardoor een rasechte leef keuken met prachtig uitzicht is ontstaan.

In de ruime woonkamer, v.v. tuingerichte serre, spelen licht en ruimte de hoofdrol en spreekt het ambacht binnen de woning boekdelen. Er is louter gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen waarbij op geen vierkante centimeter binnen de woning is bespaard.

Het leuke kleurgebruik binnen de woning, de indrukwekkende aanwezigheid van groen buiten de woning, de fijne veranda met berging en een super uitzicht over het water, de polder en de molens maken dit tot een waanzinnig geheel die je écht gezien moet hebben.

In verband met het samenwonen van de eigenaren van Westeinde 107 en 109 staan beide woningen ook afzonderlijk van elkaar te koop.

  • 335 m2
  • 948 m2
  • 5

Kenmerken Westeinde 107-109

Overdracht

Vraagprijs€ 1.600.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte948 m2
Woonoppervlakte335 m2
Inhoud1.371 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1990
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen5
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers5

Maandlasten

Ligging Westeinde 107-109

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.373

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

29%

20% NL

32%

20% NL

39%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod