Skip to content

Te koop: woonhuis Oostdijk W 21 1461 DV Zuidoostbeemster

Verkocht o.v.

€ 250.000,- v.o.n.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Zuidoostbeemster Oostdijk W 21

Deze prachtige waterwoning, een rasechte buitenkans, mogen wij te koop aanbieden voor een vanafprijs van € 250.000,-. Normaliter staat hier kosten koper, maar ditmaal vrij op naam. Je bent als koper van een woonark namelijk geen overdrachtsbelasting verschuldigd! Hoe fijn is dat?

Nou…bij lange na niet zo fijn als wonen op het water. De vrijheid, de openheid en bovenal de rust kenmerken deze waterwoning. De ark is voorzien van onderhoudsvrije gevelbekleding en een dubbel casco van beton. De houten opbouw is goed geïsoleerd en de ruimtes zijn fraai opgezet.

Een mooie kans om na een (kleinschalige) verbouwing, lees: modernisatie, uitmuntend aan deze toplocatie aan de Oostdijk te wonen. Daarnaast heeft wonen op het water wat stoers, je stookt op olie en eventueel met hout, elektra komt met een bovengrondse kabel binnen en je loost op het oppervlakte water. Dus even anders dan anders!

Gezien de zonnige ligging van de ark zou deze zich eveneens uitermate ontlenen voor het opwekken van zonne-energie, voor de extra stap “off grid”.

Op dit moment is de vereniging van waterbewoners aan de Oostdijk in gesprek met het Hoogheemraadschap (HHNK) om het nieuwe liggeldtarief vast te stellen. Daarnaast zal op termijn een voorziening aangelegd moeten worden t.b.v. het filteren van het grijs water zodat er niet direct op oppervlakte water geloosd zal worden. Het tijdspad hiervan en wie de kosten zal moeten dragen is thans niet bekend.

Laat u tevens goed informeren over de mogelijkheden tot het financieren van de woonark. U kunt via ons kantoor een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen.

  • 85 m2
  • 1 m2
  • 3

Kenmerken Oostdijk W 21

Overdracht

Vraagprijs€ 250.000,- v.o.n.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1 m2
Woonoppervlakte85 m2
Inhoud308 m3

Bouw

SoortWoonboot
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1956
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Oostdijk W 21

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod