Skip to content

Te koop: woonhuis Westeinde 8 1636 VE Schermerhorn

Verkocht

€ 550.000,- k.k.

Schermerhorn is een dorp met een rijke historie, maar begint zoals veel middeleeuwse dorpen bij het Christendom. Het epicentrum van Schermerhorn, gelegen op het voormalige Schermereiland, is namelijk de grote kerk. Op deze plaats stond tot ca. 1450 een kapel, welke in 1536 is vergroot tot kruiskerk. Deze kerk ging in 1614 teniet door een grote storm en is vervolgens in 1634 weer herbouwd, waardoor de huidige kerk al sinds 1636 (!) in gebruik is.

Op het hoger gelegen land bouwde men huizen en schuren dicht opeen gebouwd. Hierdoor bleek dat naast het water ook het vuur een vijand van Schermerhorn was. Waardoor een deel van het dorp eens teniet is gegaan. Vanuit de kerk kregen de straten vrij simpele, beschrijvende namen zoals het Oost -en Westeinde, het Zuidje en de Noordervaart.

Hoewel het dorp een rijke historie heeft, hebben wij het genoegen om een jong besje uit 1980 aan te mogen bieden. Een woning waarin een authentiek karakter en een speelse indeling de handen in één slaan om zich tot jouw droomwoning te vormen!

Allereerst blikken wij nog wel even terug op de historie van het dorp, want het dorp is omstreeks 1100 gesticht en toen werd je als beginnend autofabrikant nog van hekserij beticht. Als je tegenwoordig een nieuwbouwplan realiseert heb je te maken met een zogenaamde parkeer quote, maar dus niet in de tijd van paard en wagen. Daarom is parkeerruimte op eigen terrein in dit fijne lint een serieuze meerwaarde! Deze woning beschikt niet alleen over een parkeerplaats op eigen terrein, maar ook over een inpandig bereikbare garage van bijna 30 vierkante meter!

Daarnaast heeft de woning het voorkomen van een stolpboerderij, maar dan met een twist! De woning beschikt niet over een vierkant constructie zoals menig stolp, maar heeft een cilindervormige centrale trapopgang, een drietal slaapkamers op de eerste verdieping, waarbij de hoofdslaapkamer is voorzien van een ruime loggia van circa 6,5 vierkante meter op het zuiden en een prachtig perceel grond van circa 550 vierkante meter.

De tweede verdieping ontleent zich ook meer dan prima voor een vierde slaapkamer of een zeer royale werkkamer.
Daarnaast kun je als handige doe-het-zelf’er de woning naar eigen inzichten afwerken, zodat alles is zoals jij dat wilt!

Bijzonderheden:
– Oplevering in overleg.
– Tuin op het zuiden.
– Ruime garage en oprit aanwezig.

Is jouw interesse gewekt? Maak snel een afspraak met één van onze makelaars om jouw droomwoning te bezichtigen en bemachtigen!

  • 143 m2
  • 547 m2
  • 3

Kenmerken Westeinde 8

Overdracht

Vraagprijs€ 550.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte547 m2
Woonoppervlakte143 m2
Inhoud704 m3

Bouw

SoortLandhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1980
Dak typeSamengesteld dak
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Westeinde 8

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.373

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

29%

20% NL

32%

20% NL

39%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod