Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Slimdijk 1 1631 DB Oudendijk

Verkocht

€ 795.000,- k.k.

Vanuit de “luie stoel” alvast een kijkje nemen in deze fraaie woning? Bekijk dan onze gepresenteerde woningvideo!

De Burgemeesterswoning; zo zouden onze opdrachtgevers deze prachtige vrijstaande patriciërswoning hebben gekocht. Hoewel het later een fabel bleek te zijn, is deze woondroom wel degelijk een gouden randje vol bravoure waardig.
Nu de woning niet meer van de burgemeester blijkt te zijn, hangt er toch enige mysterie rondom de oprichter van deze woning.

Eén ding is echter wel evident, namelijk dat voornoemde oprichter alles behalve onbemiddeld was. Dit historisch schoon pronkt als boegbeeld van het van oudsher Middeleeuwse dorp Oudendijk. Toen dit object omstreeks 1870 werd gebouwd was het alles behalve gangbaar om alle zijdes (dus niet alleen de zichtkanten van de woning) zo ongelofelijk degelijk uit te voeren. We treffen hier drie zijdes schoon metselwerk met fraaie steen en kostbare snijvoeg en aan de achterzijde friswit pleisterwerk.

Nu zullen wij er geen doekjes om winden, dat er in recente jaren ook het nodige aan de woning is gebeurd. Zo tref je zelden een historische woning, rijkelijk uitgerust met karakteristieke details en een energielabel B. Dit is met name te danken aan de grotendeelse en geheel in stijl uitgevoerde renovatie van de woning, waarbij er onder andere een geïsoleerde renovatievloer is aangebracht en de kap is vernieuwd en geïsoleerd.

Bijzonder karaktervol is bijna een understatement bij de dijkwoning. Kenmerkend voor het woningtype is de indeling nagenoeg symmetrisch, met als hart een ruime hal, een voor -en achterkamer, gescheiden door Franse deuren met glas-in-lood, en wat voorheen een zitkamer en keuken was. Laatstgenoemde is met elkaar verbonden om een zeer charmante woon/eetkeuken te creëren met een kookeiland welke werkelijk uniek in zijn soort is.

Op de etage treffen wij ruime slaapkamers, eigenlijk vier in totaal als je de liefelijke bedstede aan de voorzijde meetelt. De badkamer is eveneens heerlijk ruim, voorzien van een goed aantal gemakken, waaronder vloerverwarming. Op de overloop tref je ook de wasmachine -en drogeropstelling.

Een goed vrijstaand huis, verdient ook een goede kavel eigen grond, dus de kavel is evenals de woning ruim bemeten. Je waant je in een oase van rust in de diepe achtertuin, gelegen aan water. Daarnaast treffen wij een groot pad voor meerdere auto’s en een ruim bijgebouw. Via de trap aan de achterzijde van de woning betreedt je het perceel met diepgang en vanaf de achterzijde van het huis kun je eveneens de kelder betreden. De ruimte onder het huis start op circa 1,30 meter hoog, maar wordt wat kleiner naarmate je je naar de voorkant begeeft.

Met recht opeiser van de titel Burgemeesterswoning, maar eigenlijk noemen wij het liever dé woning bij uitstek voor een echte levensgenieter!

Onze makelaars staan graag paraat om je rond te leiden in deze fraaie woning! Voor meer informatie en een goede indruk van de woning en de omgeving kijk je onze bezichtigingsvideo. Voor alle ins&outs kun je de brochure downloaden, hier tref je ook de lijst van roerende zaken en de vragenlijst van de woning. Tot snel!

PS. Ons nieuwe aanbod als eerste zien? Volg ons dan op social media, dan zit je pas eersterangs in de markt! Ons werkgebied beslaat een groot gebied grofweg tussen Landsmeer en (Wester)-Koggenland en alles daartussen. Benieuwd wat jouw huidige woning waard is? Onze makelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek met gratis waardebepaling!

  • 156 m2
  • 1.235 m2
  • 3

Kenmerken Slimdijk 1

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.235 m2
Woonoppervlakte156 m2
Inhoud520 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1870
Dak typeSchilddak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, HR glas
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Slimdijk 1

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

22.522

Vergelijkbaar woningaanbod