Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Raadhuisstraat 15 1474 HG Oosthuizen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 950.000,- k.k.

Wonen in een herenhuis is voor velen een jongensdroom, een ideaalbeeld, een haast onhaalbaar streven, maar dat stopt vandaag! Tromp Garantiemakelaars mag u namelijk niet enkel een beeldschoon en rijkelijk gebouwd herenhuis op sublieme locatie in de dorpskern van het Noord-Hollandse Oosthuizen aanbieden, maar deze villa is recentelijk geheel gerenoveerd!

Dit herenhuis, gebouwd in 1905 in de neorenaissance stijl heeft een prachtig, statig gestalte, prachtige gevelpartijen, waarbij de voorgevel als paradepaard mag dienen. Dorische zuilen, een fraaie betegelde entree, grote raampartijen en forse leefruimtes zijn kenmerkend voor dit object.

De villa heeft consequent hoge plafonds, is tijdens de renovatie aanvullend geïsoleerd en heeft een mooie lay-out, verdeeld over een negental woonvertrekken, een technische ruimte en diverse verkeersruimten.

De woonvertrekken zijn onder te verdelen in een grote woonkamer met openslaande deuren naar de veranda met terras, de half open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, de eerste verdieping met twee grote slaapkamers, een logeerkamer en een werkkamer met trapopgang naar de loft op de tweede verdieping.

De eerste etage huist eveneens de ruime badkamer en een apart toilet. In de imposante hal tref je eveneens een separaat toilet.

Voor de maatvoering van de diverse ruimtes kunt u de plattegronden raadplegen.

Het woonobject beschikt over een royaal perceel grond van maar liefst 695 vierkante meter. Hiertoe was er plenty ruimte voor het grote bijgebouw wat dienst kan doen als atelier , studio , hobbyruimte en tal van andere gebruiksmogelijkheden.

Oosthuizen maakt deel uit van de voormalige gemeente Zeevang, nu de gemeente Edam-Volendam, die gelegen is aan het Markermeer (het voormalige IJsselmeer) ten noorden van Edam, Purmerend, ten oosten van het werelderfgoed “De Beemster” en ten zuiden van Wester-Koggenland.

De voormalige gemeente Zeevang was een jonge gemeente, die bestaat uit de woonkernen Beets, Etersheim, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder. De oude foto van “Groeten uit Oosthuizen” bestempelde de Raadhuisstraat nog met zijn voormalige naam, de Dorpsstraat, wat het toonaangevende karakter van deze locatie versterkt.

Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging. Alvast een indruk van de woning krijgen vanuit de “luie stoel”? Bekijk dan onze bezichtigingsvideo!

Bijzonderheden:

* Gelegen aan open vaarwater.
* Bijgebouw van circa 50 m² met verwarming en elektra.
* Aangebouwde Mancave van circa 30 m²

  • 181 m2
  • 695 m2
  • 3

Kenmerken Raadhuisstraat 15

Overdracht

Koopprijs€ 950.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte695 m2
Woonoppervlakte181 m2
Inhoud671 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1905
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Dubbelglas
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Raadhuisstraat 15

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod