Skip to content

Te koop: woonhuis Jisperweg 11 1463 ND Noordbeemster

Verkocht

€ 895.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Noordbeemster Jisperweg 11

De stolpliefhebbers onder ons zullen beamen dat er niets gaat boven een stolp met een rijke historie.
Bij deze prachtige boerderij begint dat bij de topgevel met wolfseinden. Hierop staat namelijk de naam van dit “beestje”, de “Kat Zonder Oren”.

De naam van de boerderij stamt uit de 17e eeuw, in dezelfde periode dat de Beemster polder, voorheen het meer Bamestra werd drooggelegd. Door deze waterhuishouding staat de Beemster op de kaart. We mogen het al ruim twintig jaar Werelderfgoed noemen…maar dat is niet de eerste keer dat de Nederlanders in aanraking kwamen met water.
In de 17e eeuw (ook wel: De Gouden Eeuw) was Nederland namelijk wereldwijd actief op het vaarwater.

Zo werden de vierkantspalen van de stolpboerderijen door Zaanse houthandelaren geïmporteerd vanuit onder andere Scandinavië. Een van de scheepstypes, de hekboot was een tamelijk klein schip met een laadvermogen van 576 ton. Door zijn vlakke bodem was het schip zeer geschikt voor ondiepe wateren, zoals bijvoorbeeld in de polder. Dit type werd ook wel een “kat zonder oren” genoemd.

Deze “kat zonder oren” is alles behalve tamelijk klein, de boerderij heeft een inhoud van maar liefst 2.154 m3 en is voor het leeuwendeel direct bruikbaar als woonruimte. Zo is de voormalige dars thans voorzien van rabat gevelbekleding en huist het de badkamer v.v. stoomcabine, bubbelbad, toilet en wastafel. De andere kant van de boerderij, de voormalige korte regel (waar het jongvee gestald werd), doet thans dienst als inpandige garage en is voorzien van een elektrische roldeur.

Het dak van de boerderij is circa vijftien jaar geleden voorzien van een nieuwe pannen dekking. Het vierkant kunt u bezichtigen in het achterste deel van de hooiberg, deze is gelegen boven de voormalige lange regel. In deze ruimte kunt u kennismaken met het imposante karakter van de constructieve delen van de stolpboerderij.

De indeling kunt u raadplegen op onze beschikbare plattegronden.

Het perceel is uiterst royaal, voorzien van diverse tuinen, grasland en de windsingel. Met een formaat van circa 9.000 vierkante meter kunt u naar hartenlust van dit stuk polder genieten. Op het perceel treft u tevens een vrijstaande schuur. Deze schuur is voorzien van asbesthoudende dakbedekking.

Een boerderij met ontzettend veel charme én mogelijkheden!

Bijzonderheden:
– Dak circa 15 jaar geleden vervangen
– Stolp met veel gebruiksmogelijkheden
– Fraai gelegen kavel
– Vrij uitzicht voor en achter

  • 480 m2
  • 8.790 m2
  • 4

Kenmerken Jisperweg 11

Overdracht

Vraagprijs€ 895.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte8.790 m2
Woonoppervlakte480 m2
Inhoud2.154 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1930
Dak typeTentdak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers4

Maandlasten

Ligging Jisperweg 11

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

9.205

Vergelijkbaar woningaanbod