Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Rozendijk 16-16a 1791 PE Den Burg

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.350.000,- k.k.

Het genot voorbij de veerboot, liefkozend genaamd “Het Ibiza van het Noorden” is voor velen een toevluchtsoord om de dagelijkse hectiek te ontsnappen en je in ontspannen sferen te begeven. Het uitnodigende en recreatieve Waddeneiland kent vele prachtige locaties en wij kunnen hier wel stellen dat deze kansrijke woonboerderij de kroon mag spannen.

Alle informatie over deze woning in één handig overzicht? Download direct onze brochure voor de volledige omschrijving en overige informatie! Bekijk daarnaast ook de gepresenteerde woningvideo voor een goede indruk van de woning!

Op deze geestverruimende plek kun je terecht in meerdere scenario’s. Laten wij vooropstellen dat wonen in rust en ruimte, net voorbij Den Burg en op steenworp afstand van het Texelse Bos, bij elk scenario gegarandeerd wordt.

De gebruiksmogelijkheden van dit object zijn, net als het aantal kamers, talrijk. Het totaal bestaat uit een stolpboerderij met woonhuis, van origine daterend uit 1913, gelegen op ruim drieduizend vierkante meter Texelse eilandsbodem.
In de afgelopen honderd jaar heeft het agrarische karakter van de boerderij plaatsgemaakt voor een bijzonder aantrekkelijk voorkomen, met name voor een uitoefening in de leisure. Met name de verbouwing aan het voorhuis in 1994 en de herbouw van het achterste gedeelte in 2009 zijn toonaangevend geweest voor het huidige uiterlijk. Als bijkomend voordeel resulteerde dat in een uitstekende bouwkundige staat, alsmede een energielabel A.

Momenteel is de charmante woonboerderij onder te verdelen in twee delen; het voorhuis met woonkamer met uniek vormgegeven Rocketstove haard, open keuken, bijkeuken met (voormalige) badkamer en zit- c.q. slaapkamer op de parterre, alsmede een tweetal slaapkamers, royale badkamer en separaat toilet op de etage. Bij een uitoefening als Bed&Breakfast kan dit deel dienstdoen als de hoofdwoning, maar aangezien er twee huisnummers op het pand rusten, zou dit evenals kangoeroewoning of een andere vorm van dubbele bewoning kunnen dienen in combinatie met het achterhuis.

Voornoemd achterhuis is bijzonder indrukwekkend, de meest vocale ruimte is de centrale ruimte in de voormalige hooiberg met een vrije hoogte van ruim tien meter, een professionele keuken met afwasruimte en pantry en een imposante entree in de voormalige dars. Door de toepassing van veel glas in de normaliter gesloten en donkere dars, in combinatie met de dakramen in de kap van de stolpboerderij zijn deze ruimtes eveneens voorzien van een gezonde dosis natuurlijke lichtinval.

“Small luxury hotel” zijn bij het zien van het achterste deel al snel woorden die op de lippen branden, aangezien hier een negental slaapkamers aanwezig zijn, met een eigen badkamer. Eén van de slaapkamers bevindt zich op de parterre en heeft een ruimere badkamer, waardoor deze geschikt is voor minder-validen.

Afgezien van een Bed&Breakfast zou het object met deze vertrekken bijvoorbeeld ook, na het verkrijgen van toestemming, geschikt zijn voor woongroepen, groepsaccommodatie of een zorgboerderij.

Het perceel is fraai, in de breedte georiënteerd. Aan de linkerzijde van het perceel is ruimschoots parkeergelegenheid aanwezig en het royale, resterende gedeelte is thans een weelderige tuin met een vrijstaand bijgebouw.
Om zo’n imposant object “draaiende” te houden, zijn er de nodige systemen aangebracht. Denk hierbij aan een aardwarmtepomp met drie, 105 meter diepe, bronnen, die de vloerverwarming aansturen. Daarnaast zijn er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een boiler en een C.V. combi-ketel in het pand aanwezig.
Zowel de multifunctionaliteit als de prachtige locatie maken dit object met recht bijzonder!

Bijzonderheden/Verkoopvoorwaarden:
– Niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
– Het getoonde inlichtingenformulier (vragenlijst deel B) is door de vorige eigenaren aan de huidige verkopers overlegd;
– Er zijn 10 badkamers in de woning en daarnaast nog 3 aparte toiletten. 9 badkamers hebben een douche, toilet en wastafel en 1 badkamer heeft daarnaast nog een ligbad.

Onze makelaars staan graag paraat om je rond te leiden in deze fraaie woning! Voor meer informatie en een goede indruk van de woning en de omgeving kijk je onze bezichtigingsvideo. Voor alle ins&outs kun je de brochure downloaden, hier tref je ook de lijst van roerende zaken en de vragenlijst van de woning. Tot snel!

PS. Ons nieuwe aanbod als eerste zien? Volg ons dan op social media, dan zit je pas eersterangs in de markt! Ons werkgebied beslaat een groot gebied in Noord-Holland. Benieuwd wat jouw huidige woning waard is? Onze makelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek met gratis waardebepaling!

  • 468 m2
  • 3.060 m2
  • 12

Kenmerken Rozendijk 16-16a

Overdracht

Vraagprijs€ 1.350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte3.060 m2
Woonoppervlakte468 m2
Inhoud2.330 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1913
Dak typeSchilddak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers14
Aantal slaapkamers12
Aantal badkamers5

Maandlasten

Ligging Rozendijk 16-16a

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

13.545

Vergelijkbaar woningaanbod