Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Perengaard 23 1648 LH De Goorn

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 425.000,- k.k.

Voor velen is het een uitgesproken droom om van de banlieue naar de buitenplaats te verhuizen, maar de meest recente expansie van ‘t Gooi van Hoorn maakt het de gemiddelde woningzoekende wel erg eenvoudig. De rijkelijk benaamde “Buitenplaats” doet “landgoederig” aan met diverse boomgaarden. De Perengaard is daar een prachtig voorbeeld van.

Alle informatie over deze woning in één handig overzicht? Download direct onze brochure voor de volledige omschrijving en overige informatie! Bekijk daarnaast ook de gepresenteerde woningvideo voor een goede indruk van de woning!

Niet voor niets luidt de spreuk dat “Waar peren groeien, daar groeien ook knuppels”, ofwel waar iets te halen valt, tref je ook liefhebbers. Als slotcitaat van de Perengaard valt er bij deze eindwoning zeker wat te halen, namelijk een overdadige dosis aan comfort, vrij uitzicht aan de zijkant (met name vanuit de twee woonlagen strekkende erker), een heerlijke zonnige tuin en een compleet zorgeloze wooncarrière.

Deze uitstekend onderhouden gezinswoning is gelegen in een speelse (sterker nog, er zijn maar liefst vijf speelplaatsen in de wijk aanwezig), ruim opgezette en goed-in-de-groen-voorzienende wijk, met veel parkeergelegenheid en zoals een recente expansie betaamt inclusief laadpalen. Bij Perengaard 23 tref je de laadpaal bovendien direct naast het huis, ideaal voor de e-bestuurders onder ons. Dat betekent eveneens dat je alle elektriciteit die je opwekt met de negen zonnepanelen aan de achterzijde voor andere doeleinden kunt gebruiken! Bijvoorbeeld voor het elektrische zonnescherm die net voorbij de openslaande tuindeuren van de woonkamer, de achtergevel siert. Hoewel wij menen dat luxe nimmer overbodig hoeft te zijn, kan er gesteld worden dat een elektrisch zonnescherm aan de gevel, met een tuinligging op het zuidwesten dat absoluut niet is.

De zonnige ligging zorgt klaarblijkelijk (tezamen met veel aandacht en zorg vanuit de huidige bewoners) dat al het groen en andere kleurrijke gewassen floreren.

Terug binnenshuis treffen wij een drietal woonlagen; beneden een fijne living voorzien van vloerverwarming, een fijne eethoek in de erker en een moderne keuken aan de voorzijde. Uiteraard tref je ook de “standaard” praktische zaken, zoals de trapkast, de hal met meterkast en het kleine kamertje met de porseleinen troon, nabij de trapopgang naar boven.

Op de eerstvolgende etage treffen wij een drietal ruime slaapkamers; ontzettend licht en meer dan prima bemeten (onder andere door de extra ramen aan de zijkant; je wordt hier iedere dag aan herinnert dat wonen in een eindwoning toch wel de nodige meerwaarde met zich meebrengt).

Alles omvattend klinkt dit als een fantastische woning…en dat klopt ook. Daarentegen blijft er altijd wat te wensen over, maar het fraaie aan deze woning is dat je een behoorlijk aantal verschillende dingen kunt wensen. De zolder is thans in gebruik als berging, maar kan met kleine ingrepen ook dienst doen als hobbykamer, kantoor, extra slaapkamer of gym, kortom wat je ook wilt wensen, kun je hier realiseren!

Deze woning wordt niet snel geëvenaard, maar peren schijnen historisch gezien niet geschikt te zijn als vergelijkingsmateriaal, met name niet ten aanzien van appels. Daarentegen kunnen wij je met een gerust hart vertellen dat kiezen voor deze peer een hele goede, maar vooral slimme keuze is!

Onze makelaars staan graag paraat om je rond te leiden in deze fraaie woning! Voor meer informatie en een goede indruk van de woning en de omgeving kijk je onze bezichtigingsvideo. Voor alle ins&outs kun je de brochure downloaden, hier tref je ook de lijst van roerende zaken en de vragenlijst van de woning. Tot snel!

PS. Ons nieuwe aanbod als eerste zien? Volg ons dan op social media, dan zit je pas eersterangs in de markt! Ons werkgebied beslaat een groot gebied in Noord-Holland. Benieuwd wat jouw huidige woning waard is? Onze makelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek met gratis waardebepaling!

  • 112 m2
  • 176 m2
  • 3

Kenmerken Perengaard 23

Overdracht

Vraagprijs€ 425.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte176 m2
Woonoppervlakte112 m2
Inhoud405 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar2015
Dak typeZadeldak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA++

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Perengaard 23

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

22.522

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

31%

20% NL

28%

20% NL

41%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod