Skip to content

Te Koop: woonhuis Oost-Mijzen 4 1633 WB Avenhorn

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 965.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Avenhorn Oost-Mijzen 4

LEVEN ALS GOD IN FRANKRIJK
Dat ervaar je als je eenmaal via de poort het erf betreedt! De Mediterrane sfeer van het witte royale landhuis, met groen en water rondom, de heerlijke privacy … dit is het ultieme buitenleven op slechts een half uurtje rijden van Amsterdam waar het zakenleven bruist! Dat dit nog bestaat!

Het perceel van 12.500 m2 ligt in het natuurgebied Mijzenpolder, aan de rand van de Beemster. De polder is omringd door doorgaand vaarwater waardoor u feitelijk op een eiland woont. Als u wilt legt u uw boot recht voor de deur. Scholen en winkels zijn op fietsafstand en direct buiten de poort kunt u uw uithoudingsvermogen testen: het geliefde rondje Mijzenpolder is 12 km!

DE WONING
Een bijzonder object hetgeen u bij vluchtig langsrijden niet zomaar in de gaten hebt. Het originele voorhuis dateert uit 1928 en is in 1974 en 1985 flink uitgebreid. In 2008 is het geheel met stijl en klasse gerenoveerd. Uitgangspunten: ruimtelijk, veel lichtinval, één met de natuur, een hoog afwerkingsniveau en duurzaamheid. Authenticiteit aan de buitenkant, binnen grote moderne flexibel in te vullen loftruimtes. Een inspirerend en prettig aanvoelend geheel. Dit huis is af! U kunt er zo in.

BENEDEN
Een stijlvolle keuken met een separate ruime voorraadkast. Moderne inbouwapparatuur als een RVS Amerikaanse koelkast, bordenwarmer en een teppanyaki. Vanaf de eetbar met natuurstenen blad geniet je van je buren: de koeien, schapen, fazanten, hazen, weidevogels.

Twee grote woonkamers. De eerste aan de voorzijde, in 30-er jaren stijl, met erker, haard met Franse schouw, bibliotheek en serre met deur naar terras en binnentuin. De tweede woonkamer aan de achterzijde is door de open piramidekap met zes Velux-dakramen en het panoramische zicht op de tuin en weilanden werkelijk een spectaculaire ruimte. Dit gedeelte kan dienen als zelfstandige woonunit.

De badkamer heeft een inloopdouche met aparte regen- en watervaldouches, een jacuzzi en dubbele wastafels. De aangrenzende ruimte was vroeger een aparte slaapkamer en dient nu als kleedkamer.

BOVEN
Een fijn dakterras met geweldig uitzicht, grenzend aan de voorste ruime slaapkamer. De oorspronkelijke twee slaapkamers aan de achterzijde zijn samengevoegd tot een groot slaapvertrek, eventueel eenvoudig weer terug te brengen naar gescheiden ruimtes. Separate toiletruimte.

HET TERREIN
Het stenen bijgebouw naast het woonhuis is in gebruik als atelier/werkruimte. De houten schuur grenzend aan het weiland mag nog uitgebreid of geheel herbouwd worden tot totaal 100 m2. Ideaal als gastenverblijf, stal voor kleinvee of hobbyruimte. Verder een parkachtige tuin met volop zon- en schaduwplekken, relaxhoekjes, boomgaard, schapenwei, een grote vijver met een heus strand, moestuin met verhoogde borders en een speels kippenverblijf voor kostgangers die uw dagelijkse eitje produceren.

Al dwalend door de serene tuin, mijmerend over alle mogelijkheden, je verwonderend over de Hollandse luchten die hier geen dag hetzelfde zijn, denk je: ja, dit is leven als God in Frankrijk. Met een goed boek, een glas wijn en een ligstoel wil je eigenlijk het terrein niet meer af.

Bijzonderheden:
• Een heerlijk licht landhuis midden in het groen, net buiten de randstad, dicht bij uitvalswegen
• Gelegen in het natuurgebied Mijzenpolder, een aardkundig monument, grenzend aan UNESCO werelderfgoed Beemster
• Geen bebouwing in directe omgeving, panoramisch uitzicht over polder en vaart
• Prima uitvalsbasis voor allerlei sporten recht voor de deur
• Op fietsafstand van scholen, winkels en IJsselmeer
• Heeft mogelijkheden voor een zelfstandige woonunit
• Parkachtige behapbare tuin
• Mogelijkheid tot bouwen carport, na verkrijgen toestemming welstandscommissie
• Toezegging gemeente voor bouwen bijgebouw ad 100 m2 bij afbraak bestaande schuur achterin de tuin
• Mogelijkheid tot aanlegsteiger voor uw boot aan de dijk tegenover de woning
• Voorbereid op de toekomst door vloerverwarming, 9 zwarte zonnepanelen van ca. 2205 Wattpiek/2000 kWh, een Stiebel Eltron warmtepomp op basis van warmte terugwinning uit ventilatielucht en geïsoleerde daken, wanden en vloeren
• Een woning waar je zó in kan!

  • 302 m2
  • 12.570 m2
  • 3

Kenmerken Oost-Mijzen 4

Overdracht

Koopprijs€ 965.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte12.570 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie302 m2
Inhoud1.077 m3

Bouw

Soortlandhuis
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1928
Dak typesamengesteld dak
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Ligging Oost-Mijzen 4

Marktcijfers van Avenhorn

Gemiddelde verkoopprijs in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Zuidoostbeemster(=Tuinhoe

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod