Ga naar inhoud

Te huur: appartement Jisperweg 53a 1464 NG Westbeemster

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 2.000,- p/m

In het hart van het betoverende Westbeemster, waar geschiedenis en natuur samensmelten tot een uniek decor, bevindt zich een buitengewoon appartement in de voormalige kloosterschool. Dit historische pand, met zijn wortels in het begin van de 20e eeuw, diende ooit als een baken van kennis en devotie. Nu biedt het een zeldzame kans om te wonen in een omgeving die doordrenkt is van geschiedenis en charme.

Het appartement zelf, royaal bemeten met een oppervlakte van circa 130 vierkante meter, is verdeeld in twee indrukwekkende hoofdruimtes. Beide ruimtes zijn voorzien van moderne keukens, wat niet alleen gemak biedt, maar ook veelzijdigheid in het gebruik van de ruimte. Eén van deze hoofdruimtes heeft bovendien een entresol, een verfijnde tussenverdieping die de vrije hoogte van de ruimte op elegante wijze benut. Deze entresol kan dienen als een sfeervolle slaapplaats, ideaal voor gasten, of als een knusse leeshoek waar u zich kunt terugtrekken met een goed boek. De uitzonderlijke hoogte van de plafonds in beide hoofdruimtes geeft een gevoel van vrijheid en grandeur dat zeldzaam is in moderne woningen.

Het appartement beschikt over een groot dakterras, een waar juweel voor liefhebbers van het buitenleven. Hier kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de iconische Beemsterpolder, een UNESCO Werelderfgoed met zijn karakteristieke rechte kavels en lange sloten. Dit terras is de perfecte plek om te ontspannen, te entertainen of simpelweg te genieten van de serene omgeving die deze bijzondere locatie biedt.

Binnen het gebouw is er een gedeelde was- en droger voorziening in de tussenhal, wat bijdraagt aan het gemak en comfort van de bewoners. De gemeenschappelijke faciliteiten en de vriendelijke sfeer onder de bewoners creëren een gevoel van gemeenschap dat het wonen hier nog aantrekkelijker maakt.

De voormalige kloosterschool zelf straalt een onmiskenbare charme uit. De dikke muren, hoge plafonds en grote ramen zijn stille getuigen van een rijk verleden, terwijl de moderne afwerking en voorzieningen zorgen voor een hedendaags wooncomfort. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan en toch perfect aansluit bij de eisen van het moderne leven.

De ruimtes in dit appartement zijn bovendien uitermate geschikt voor diverse vormen van bedrijvigheid. Met hun royale afmetingen en inspirerende ambiance bieden ze de ideale setting voor trainingen, vergaderingen of andere zakelijke activiteiten. De serene omgeving en de historische context creëren een unieke atmosfeer die bijdraagt aan productiviteit en creativiteit.

Kortom, dit appartement in de voormalige kloosterschool in de Westbeemster biedt een ongeëvenaarde woonervaring. Het combineert historische allure met modern gemak, en is gelegen in een van de meest schilderachtige gebieden van Nederland. Hier vindt u niet alleen een huis, maar een thuis vol karakter en mogelijkheden, midden in de rust en schoonheid van de Beemsterpolder.

Wetenswaardigheden:
– Afmetingen zijn louter indicatief;
– Waarborgsom bedraagt 2x de huursom per maand;
– Verhuurder behoudt zich het recht op gunning;
– Huurprijs is exclusief G/W/L en servicekosten;

  • 130 m2
  • 1

Kenmerken Jisperweg 53a

Overdracht

Huurprijs€ 2.000,- p/m
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte130 m2
Inhoud455 m3

Bouw

SoortTussenverdieping
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1907
Dak typeSamengesteld dak

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Jisperweg 53a

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

9.205

Vergelijkbaar woningaanbod