Welkom in de Beemster!

Jullie zeggen “Beemster”, maar wij noemen deze omgeving al ruim veertig jaar “thuis”. Een omgeving vol historie, sterke verhalen en natuurlijk de wereldberoemde kaas. Het is een echt staaltje Hollandse nuchterheid, wat in 1999 het predicaat “Werelderfgoed” heeft verdiend.

Een polder die ook bekend staat om haar kunst en cultuur. Dit wordt veelal ondergebracht bij “Onder De Linden”. Zij zijn afhankelijk van Vrienden en Ambassadeurs! Meer informatie tref je in de onderstaande video!

U kunt Vriend worden van Onder de Linden om kunst en cultuur levendig te houden in de Beemster!

Geschiedenis van de Beemster;

Al ruim 400 jaar geleden, zagen Amsterdamse Kooplieden in dat het toenmalige Beemstermeer (ontstaan vanuit het beekje Bamestra), een prachtige plaats was om buitenplaatsen te bouwen.

Woningen waren toen nog niet water –en kierdicht en de Beemster bevindt zich circa 5 meter onder het peil. Rijper Jan Andriaanszoons Leeghwater bood de oplossing; We maken er een droogmakerij van!

Eenmaal droog vertrokken de rijkste kooplieden naar de Beemster om daar hun buitenplaats te realiseren. Vandaag de dag worden die buitenplaatsen gecomplimenteerd door de karakteristieke woonkernen, Zuidoost– Midden– West– en Noordbeemster.

Wonen in de Beemster

Eén van de mooiste aspecten van de Beemster, is de bijzonder centrale locatie. Door het uitgestrekte landschap waant u zich in het buitengebied, terwijl de dichtstbijzijnde steden, Hoorn, Alkmaar, Purmerend en Amsterdam zich tussen de 5 à 20 minuten van de Beemster af bevinden.
Wonen in de Beemster straalt rust uit, samenhorigheid wordt bevorderd door de diverse buurtverenigingen en de dorpskern van Middenbeemster is van alles voorzien! Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar u moet het gewoon ervaren!