Ga naar inhoud

Noorddijkerweg 23

1645 VC Ursem

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.495.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Bedrijfspanden>
  3. Koop Ursem Noorddijkerweg 23

Wij heten u van harte welkom bij “Residentie De Eenhoorn”, werkelijk een droomvilla met ongekend veel potentie. De locatie is paradijselijk, gekenmerkt door weidse vergezichten, deels parkachtige tuin en een prachtige binnenplaats.
De villa doet aan als een “English Cottage”, maar is fenomenaal in formaat. De afwerkstijl van de residentie is klassiek chique en uiteraard zijn louter hoogwaardige materialen toegepast.

Wonen/werken met kantoor, trainings-/cursusruimte, Bed and Breakfast, of alles bij elkaar.

Dit bijzondere object dateert van origine uit 1960, doch is in 1999 grotendeels opnieuw opgebouwd, waardoor wij eigenlijk te maken hebben met een relatief jonge woning. Tijdens deze verbouwing is het voormalige bijgebouw, middels een tussenbouw, onderdeel geworden van het geheel. Hiermede is een meer-generatie-huishouden of wonen en werken ruimschoots tot de mogelijkheden gaan behoren.

WOONHUIS
De voormalige bewoners van de villa geloofden in lokale kracht, zo hebben veel lokale ondernemers hun handen uit de mouwen gestoken in de villa. Het woonhuis is fraai bemeten en beschikt over een drietal opgangen; de hoofdentree en twee ingangen naar de twee B&B kamers op de parterre. Deze zijn beiden voorzien van een volwaardige badkamer en kitchenette. De hoofdentree biedt u een marmeren onthaal in de royale hal. Vanuit de hal zijn de woonkamer, de bijkeuken, een separaat toilet en de tussenhal naar de twee B&B kamers te betreden.

De royale woon/eetkamer biedt u comfort en gezelligheid; van heerlijk tafelen, tot de digestief bij de prachtige schouw. Deze ruimte is verbonden met de handgemaakte Franse keuken, onder andere voorzien van de Rolls Royce onder de fornuizen; de Lacanche. Vanuit de keuken treft u de praktische bijkeuken met veel kastruimte. Deze ruimte doet eveneens dienst als wasruimte. De gehele benedenverdieping (m.u.v. de twee B&B kamers en de garage) is voorzien van vloerverwarming.

Op de etage treft u een drietal ruime slaapkamers, waarbij de master is voorzien van een grote inbouwkast, airconditioning, directe toegang tot de badkamer en suite en de loggia. De badkamer is vanuit de overloop en de master te bereiken en is eveneens uitgerust met vloerverwarming. Separaat van de badkamer, maar wel via de badkamer (en de overloop) te bereiken is het toilet. De twee overige ruimten, welke uiteraard beiden als slaapkamer te gebruiken zijn, hebben thans hun eigen identiteit; de “blauwe kamer” en het kantoor.

DE ACHTERVLEUGEL
Middels de bijkeuken treft u een zee, beter gesteld een oceaan, aan ruimte. Binnen dit segment van de woning schuilen veel gebruiksmogelijkheden. Vanuit de hal zijn een tiental ruimtes te betreden, waaronder de technische ruimte, een inpandige garage, een inpandige berging (zonder daglicht), een zestal kamers en een sanitaire voorziening. Deze kamers kunnen veel rollen vervullen, waaronder de uitbreiding van de huidige B&B met een tweetal extra kamers. U mag deze functie gerust een “small luxury hotel” noemen. Achterin de achtervleugel treffen wij een grote cursusruimte van circa 55 vierkante meter. Vanuit de cursusruimte, de bijkeuken, de tuinberging in de achtervleugel alsmede de eetkamer is de tuin te bereiken.

Op de etage van de achtervleugel treft u een imposante vide, met toegang tot twee slaapkamers t.b.v. de B&B, een badkamer, twee toiletten en de “English Pub”.

TUIN
Het prachtige perceel is onder te verdelen in een aantal segmenten; de oprijlaan met voorerf met diverse parkeerplaatsen, de overkapte zijkant t.b.v. extra opslag, de charmante en privacy-volle binnenplaats welke zich kenmerkt door groen, luwte en een fraai terras om buiten te eten, de achterzijde met panoramisch uitzicht over de landerijen met vee en paarden en tot slot de parkachtige zijkant met veel volwassen groen.

Simpel gezegd zouden wij een boek kunnen volschrijven over deze fenomenale villa, maar wij nodigen u nog liever uit voor een bezichtiging om het met de eigen ogen te ervaren.

URSEM
De plaats kent een tal van voorzieningen op korte afstand (gemiddeld circa 1,5 km), denk hierbij aan een café, restaurants en een supermarkt. De plaats staat onder andere bekend om zijn weidse karakter, de Ursemmerplas en korte afstand tot autosnelweg A7 richting Hoorn of Amsterdam.

Bijzonderheden:
– Rietenkap is vernieuwd in 2014;
– 4 bed and breakfast kamers aanwezig, 6 toegestaan;
– Niet zelfbewoningsclausule van toepassing;

  • 56 m2

Kenmerken Noorddijkerweg 23

Overdracht

StatusBeschikbaar
Prijs€ 1.495.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Soort ObjectLeisure
Totale oppervlakte56 m2
Oppervlakte kantoorruimte56 m2

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen6
Overdekt parkerenop eigen terrein zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig. Er is eveneens een inpandige garage.
Onoverdekt parkerenop eigen terrein zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig. Er is eveneens een inpandige garage.

Bouw

BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1960
Bouwjaar toelichtingin 1999 gerenoveerd

Overig

LocatieLANDELIJK_GEBIED
Aantal lagen1
Onderhoud binnenGoed
Onderhoud buitenGoed

Ligging Noorddijkerweg 23